Search
Close this search box.

چاپ افست

چاپ افست اغلب با چاپ دیجیتال اشتباه گرفته می‌شود. هر دو اینها، روش چاپ فلت و چهار رنگ می‌باشند اما فرآیند آنها تقریبا متفاوت است. در حالیکه چاپ افست بسیار رایج است، اما فرآیند و روشهای چاپ آن اغلب ناشناخته هستند.

ما قرار است در مجموعه ای از پست‌ها در مورد روشهای مختلف چاپ را صحبت کنیم. بنابراین اگر فکر می‌کنید چرا یک روش چاپ خاص برای طرح مخصوص شما مناسب است ( یا بیشتر از بقیه مقرون به صرفه است)، این پست برای شماست! می‌توانید پست‌های قبلی در مورد چاپ دیجیتال، چاپ حکاکی، چاپ سیلک اسکرین، چاپ لترپرس و غیره را بخوانید.

[button title=”ليست قيمت چاپ جعبه ” link=”https://ganjpack.com/box-printing/” target=”_blank” align=”center” icon=”” icon_position=”” color=”#6AA682″ font_color=”#FFFFFF” size=”5″ full_width=”yes” class=”” download=”” rel=”” onclick=””]

چاپ افست چیست؟

چاپ افست یکی از متداول‌ترین روشهای چاپ فلت می‌باشد، که در آن جوهر از پلیت به یک روکش پلاستیکی آغشته می‌شود و سپس بر روی سطح چاپ منتقل می‌شود. چاپ افست همانند بیشتر روشهای چاپی، ترکیبی از هنر و تخصص می‌باشد. اگرچه فرآیند آن بسیار فنی می‌باشد (بخش تخصص)، اما فرد پشت دستگاه وظیفه‌ی سنگینی در کسب نتیجه‌ی مطلوب دارد. چاپ افست (یا لیتوگرافی) همان چیزی است که احتمالا در طول روز و در مسافرت‌ها، آنها را دیده‌اید. این نوع چاپ اغلب برای چاپ کارت پستال‌ها، چاپ کارت ویزیت، چاپ بروشور، پوشه‌ها، چاپ کاتالوگ و کارت دعوت و لوازم التحریر مورد استفاده قرار می‌گیرد. چاپ افست نسبت به دیگر روشهای چاپی در تکنولوژی، فرآیند، هزینه، متریال‌ها و گردش کار متفاوت است.

[button title=”ليست قيمت چاپ کارتن” link=”https://ganjpack.com/carton-printing/” target=”_blank” align=”center” icon=”” icon_position=”” color=”#6AA682″ font_color=”#FFFFFF” size=”5″ full_width=”yes” class=”” download=”” rel=”” onclick=””]

به طور خلاصه، چاپ لیتو از جوهر مرطوب و صفحات چاپ استفاده می کند، در حالی که چاپ دیجیتال از تونرهایی روی صفحه‌ای مشابه چاپگر غول پیکر استفاده می‌کند! چاپ دیجیتال برای دوام در زمان‌های کوتاه‌تر مناسب است و چاپ لیتو برای مدت طولانی‌تر.

نقاط قوت چاپ افست چیست ؟

  • بخش قابل توجهی از هزینه به “آماده سازی” شغل مربوط می شود – یعنی هزینه و زمان لازم برای ایجاد صفحات و اجرای مواد “یدکی” که مورد نیازند، تا زمانی که تمام تصاویر صفحه ثبت شوند و کار انجام شود. با این وجود، پس از انجام این کار، هزینه هر نسخه ارزان تر از چاپ دیجیتال در چاپ های طولانی تر خواهد بود (یعنی 2 کیلو روی کار مسطح و 1کیلو بر روی بروشور)
  • چاپ به فرآیند چهار رنگ محدود نمی شود – جوهرهای مخصوص یا لکه ای نیز برای افزودن موارد، می‌توانند اضافه شوند.
  • چاپ افست برای نواحی بزرگ از قسمتی از چاپ تک رنگی جامد بسیار بهتر است. رنگ روان‌تر ظاهر می‌شود و پیکسلی دیده نمی‌شود. (به یاد داشته باشید که یک براق‌کننده زیر قسمت سیاه جامد اضافه کنید تا رنگ را عمیق تر و شدیدتر کند!)
  • معرفی رایانه به ایجاد صفحات (CTP) منجر به ساخت سریعتر صفحات شده است و پرس‌های مدرن کنترل شده توسط کامپیوتر می توانند فرایند کنترل رنگ را سرعت بخشیده و صفحات را به ثبت دقیق تبدیل کنند.

نقاط ضعف چاپ افست چیست ؟

  • همانطور که در بالا گفته شد، بخش قابل توجهی از هزینه به “آماده سازی” شغل مربوط می شود – یعنی هزینه و زمان لازم برای ایجاد صفحات و اجرای مواد “یدکی” که مورد نیازند، تا زمانی که تمام تصاویر صفحه ثبت شوند و کار انجام شود. بنابراین چاپ افست برای چاپ کوتاه مدت مناسب نیست زیرا مقرون به صرفه نیست.
  • زمان نوبت دهی با چاپ افست بیشتر است، معمولاً میانگین 5 روز کاری. این به این دلیل است که باید زمان داده شود تا جوهر قبل از اتمام کاملاً خشک شود و کارهای طولانی تر نیز باید برنامه ریزی شوند تا روی دستگاه‌های بزرگتر چاپ افست اجرا شوند.

فرآیند چاپ افست چگونه است ؟

فرآیند چاپ افست چگونه است ؟

 

تصویر با جوهر چاپ شده، از یک صفحه چاپی به یک روکش لاستیکی منتقل می شود و سپس تصویر دوباره به کاغذ منتقل می شود. عموما چاپ از فرایند چهار رنگ استاندارد انجام می شود. این به این معنی است که این اثر هنری روی چهار صفحه چاپ مختلف می‌تواند از هم جدا شود و هر صفحه یک رنگ خاص را چاپ می کند – آبی فیروزه‌ای ، سرخابی ، زرد و سیاه (CMYK). این رنگ ها با هم ترکیب می شوند تا یک چاپ تمام رنگی خلق کنند.

بعضی اوقات ممکن است صفحات چاپ اضافی نیز به رنگ‌های نقاط چاپ اضافه شود. این ها ممکن است جوهرهای خاصی مانند فلورسنت یا متالیک یا یک جوهر خاص Pantone باشد که با یک رنگ ترکیبی مطابقت دارد. به طور مشابه، ممکن است رنگهای کمتری استفاده شود، مانند چاپ دو رنگ که فقط دو رنگ مشخص در آن چاپ می شود و از آنجا که فقط دو صفحه چاپ ساخته می شود این ارزان تر از چاپ لیتوگرافی افست چهار رنگ است.

مهمترین بخش فرآیند چاپ افست، همان آغاز آن است. مهم است که مطمئن شوید فایل شما برای چاپ به خوبی آماده شده باشد. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که ما میبینیم این است که فایلها باید از RGB به CMYK تبدیل شوند تا به صورت افست چاپ شوند. این تبدیل گاهی اوقات کمی ظاهر چاپ شما را تغییر خواهد داد و گاهی اوقات به شدت تغییر خواهد داد.

 بسیاری از طراحان مطمئن نیستند که چگونه فایلهای خود را برای چاپ افست آماده کنند و آنها را بدون برنامه ریزی قبلی چاپ کرده و مجبورند هزینه‌ای برای اصلاح آن بدهند. بهترین توصیه‌ی من این است که با چاپگر محلی خود تماس گرفته و از او بخواهید تا با مدیر و مسئول دستگاه چاپ صحبت کند. این افراد منابع ارزشمندی برای هنرمندان و طراحان به شمار می‌روند و می‌توانند به شما کمک کنند تا از هر اشتباهی در فرآیند چاپ جلوگیری کنید. اغلب این اطلاعات را نیز می‌توانید به صورت آنلاین در وبسایت چاپگر پیدا کنید.

زمانی که فایلها بارگذاری شد، نمونه‌ای از طرح آماده می‌شود که یک پیش‌نمایشی از طرح چاپی نهایی را به شما نشان می‌دهد. از آنجایی که این نمونه در فرآیند چاپ افست متفاوت است، بنابراین چاپ نهایی با پیش نمایش یکسان نخواهد بود. به علاوه، گاهی اوقات متریال نمونه میتواند رنگ طرح را کمی تغییر دهند. زمانی که نمونه تایید شد، کار به پیش رفته و به مرحله پلیت می‌رسد. پلیت‌های فلزی آماده شده و در دستگاه قرار می‌گیرند. برای هر رنگ، یک پلیت وجود دارد.

با توجه به اندازه و محدوده‌ی زمانی پروژه، که میتواند 30 دقیقه طول بکشد یا تا چند روز طول بکشد، نتیجه‌ی نهایی دست خوش تغییر در اندازه خواهد شد. زمانی که کار دستگاه به پایان رسید، مرحله ی بعدی صحافی کردن می‌باشد. این کار به معنای، قطع کردن، مهرکردن، کوبیدن، شماره‌گذاری کردن، تاکردن، دوخت زدن و غیره می‌باشد. این کار میتواند روزها طول بکشد چون قبل از اینکه کار را تمام کنید و برای تحویل، آن را بسته بندی کنید، جوهر باید خشک شود.

[button title=”ليست قيمت چاپ لیبل” link=”https://ganjpack.com/label-printing/” target=”_blank” align=”center” icon=”” icon_position=”” color=”#6AA682″ font_color=”#FFFFFF” size=”5″ full_width=”yes” class=”” download=”” rel=”” onclick=””]

مزایای چاپ افست نسبت به چاپ دیجیتال چیست ؟

چاپ افست معمولا از لحاظ کیفیت، از استاندارد بالایی برخوردار است اگر چه این فرآیند طولانی است و بسته به مقدار تعداد چاپ، می‌تواند بسیار هزینه‌بر باشد. چاپ افست نیز تعدد متریال بیشتری را فراهم می‌کند. از سوی دیگر، چاپ دیجیتال سریع است و به خصوص در هنگام چاپ با تعداد کمتر، می‌تواند هزینه‌ی کمتری داشته باشد، اگرچه کیفیت تصویر ممکن است 100 درصد دقیق نباشد. اکثر چاپگرهای افست، چاپ دیجیتال را نیز انجام می‌دهند، بنابراین همیشه با نمایندگان چاپ مشورت کرده و انتخاب های درستی را بگیرید.

[button title=”ليست قيمت چاپ جعبه ماسک ” link=”https://ganjpack.com/mask-box/” target=”_blank” align=”center” icon=”” icon_position=”” color=”#6AA682″ font_color=”#FFFFFF” size=”5″ full_width=”yes” class=”” download=”” rel=”” onclick=””]

ویژگی های  چاپ افست چیست ؟

چاپ افست یک فرآیند چاپ فلت می‌باشد که بالاترین کیفیت چاپ را ارائه می‌کند و کاغذها و متریال‌های متعددی برای چاپ افست وجود دارند. همچنین پروژه‌ها را می‌توان برای تعدیل رنگ در هنگام چاپ تنظیم کرد. همانند دیگر روشهای چاپ مانند چاپ لترپرس و حکاکی، ارزش قیمت گذاری در حجم بالای کار را خواهید داشت. اما چاپ افست نیازمند زمان راه‌اندازی و تنظیم بیشتری می‌باشد که برای پروژه های کوچک‌تر یک مشکل به حساب می‌آید. همچنین چاپ افست به گردش کار بالایی نیاز دارد.

بهترین توصیه من این است که به یک چاپخانه خوب مراجعه کنید؛ البته لازم نیست که در اطراف شما باشد. این نکته بسیار اهمیت دارد که یک چاپخانه را پیدا کنید که از هزینه‌ی پروژه‌ی شما اطلاع داشته باشد و نتیجه دقیقی که میخواهید به دست آورید را درک کند. اگر این چاپخانه یک فرد خوب و شریف باشد، به شما تمامی گزینه ها را ارائه خواهد داد و بهترین گزینه را پیشنهاد می‌کند. مهم است به خاطر داشته باشید که همه‌ی چاپخانه ها دارای جایگاه متفاوتی هستند، برخی دستگاه‌های کوچکی را دارند و برخی دیگر چاپگرهای بزرگ، و پروژه‌ی شما ممکن است برای آنها مقرون به صرفه نباشد. اگر پروژه‌ی شما مناسب آنها باشد، این مساله را از آنها سوال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا